Kocaeli 2 Şubesi

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına dâhil edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğitim hizmetini tüm paydaşlar üretmekte ve niteliğe katkıda bulunmaktadır. Bu gerçekten hareketle, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları periyodik olarak, düzenli bir şekilde yapılmalıdır” dedi.

Hasan Yalçın Yayla, Burdur Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, sendikal çalışmaların ele alındığı, yapılması gereken çalışmalarla ilgili istişarelerin edildiği toplantıda konuşan Yayla, 14 Şubat 1992’de başlayan soylu mücadelenin, 28 yıllık emek, hak ve özgürlük yolculuğunun bugün yerelden evrensele küresel bir yürüyüşe dönüştüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, 28 yıl önce, insanı, emeği ve üyelerini ideolojik çatışmaların nesnesi gören sendikal zihniyetin tekelinden kurtulduğunu söyledi.

Kazanımları artırma, sorunları azaltma mücadelemiz sürmektedir

Eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunları, karşılanması gereken beklentileri bulunduğuna dikkat çeken Yayla, “Yetkili sendika olarak, yükümüz ağır, yükümlülüğümüz büyüktür. Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, eğitim sisteminin, öğrencinin, velinin, hizmetlinin, ilçe millî eğitim müdürlüğündeki şefin, memurun, üniversitelerdeki akademisyenlerin, idari personelin beklenti, itiraz ve talep yükü bizdedir. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak, dün olduğu gibi bugün de yarın da çözümleri önerme, talepleri dillendirme, kazanımları artırma, sorunları azaltma çabamız, mücadelemiz kararlılık sürmektedir” şeklinde konuştu.

Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarına da değinen Yayla, şunları kaydetti: “Yardımcı hizmetler sınıfı kapsamındaki personel genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. Bunun devlete bir maliyeti yok. Ek gösterge konusundaki adımlar sadece belirli meslek gruplarıyla sınırlı kalmamalı, bütün kamu görevlilerini kucaklayacak, beklentilerini karşılayacak şekilde atılmalıdır. Bu çerçevede, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları da ek gösterge kapsamına alınmalıdır. Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmalıdır.